Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Toiminta

Kasvatus ja myynti

Pihatien painotus on ehdottomasti hevosten kasvattamisessa ja myynnissä. Pyrimme hyödyntämään laajoja sukulinjoja ja yhdistelemään sukuihin myös vähemmän tunnettuja yksilöitä, pitäen näin suvut monipuolisina ja laajoina. Kasvatusrotumme ovat suomenhevonen ja FWB. Varsat myydään vaihtelevasti esimerkiksi heti vieroituksen jälkeen, tai vaikka kuusivuotiaana. Koska olemme pian VRL:län alainen talli, aiomme rekisteröidä jokaisen hevosen ja pyrkiä kantakirjaamaan mahdollisimman monia. Tarvitsemme myös kasvattiemme kilpailusuorituksia oman suosiomme ja kehityksemme parantamiseen.

Meille saa tarjota oreja astumaan tammojamme, mutta edellytyksenä on täysi puhdasrotuisuus. Eri rotujen yhdistelmät on neuvoteltavissa, mutta nämä päätökset yhdistelmien suhteen tehdään harkiten ja pitkän kaavan kautta. Pääsääntöisesti kuitenkin etsimme puhdasrotuisia oreja.

Kuinka varsat ja hevoset ylipäänsä ikääntyvät meillä?

Hevosemme ikääntyvät satunnaisesti, lisään vuoden hevosen vuosien perään aina silloin kun sille tuntuu. Esimerkiksi syntyneet varsamme kasvavat muutaman päivän päästä syntymästään jo 3-vuotiaiksi, jolloin niillä voi kilpailla ja niitä voi käyttää siitoskäytössä. Myymme varsamme aikaisintaan 3-vuotiaina, ellei varsasta ole etukäteen sovittu että se siirtyy ostajalleen heti syntymän jälkeen.

Haluamme varsamme VRL-tunnuksen omaavaan omistajan talliin, sillä näin varmistamme että varsalla on valmiudet päästä kilpailemaan ja näyttelyihin VRL:n alaisiin kilpailuihin ja näyttelyihin. Toivomme myös että hevonen ei häviäisi jonnekin kuollessaan, vaan hevonen merkitään VRL:ään kuolleeksi ja sen sivut säilytetään. 

Toivomme että kasvattimme saavat menestyä ostajansa valitsemassa lajissa(huomioiden suvussa olevien hevosten painotuslajit), näyttelyissä ja ylipäänsä elää pitkän elämä. Suositeltavaa on myös varsan osalta suvun jatkaminen, jotta kasvattiemme nimet tulisivat näkymään vielä pitkienkin aikojen päästä virtuaalihevosten sukutauluissa. 

Kasvattimme ovat ns. jatkuvassa myynnissä, eli vaikka kasvatin sivuilla ei myynnistä lukisikaan eikä myynnistä ole infottu VRL:ään, saa jokaisesta silti tarjota ja ne ovatkin helposti saatavilla. Jossain vaiheessa jokainen kasvattimme lähtee kuitenkin maailmalle, ja jos kotia ei löydy se jatkaa sukuaan meillä. Kasvattimme tunnistaa kasvatusliitteistä Pihatien tai PSP. PSP on lyhenne sanoista Pihatien Suomalaiset Puoliveriset.

Aivan pakolliset myyntiehdot:

  • Varsamme myydään vain VRL-tunnukset omistavalle omistajalle. Tallin ei tarvitse olla rekisteröity
  • Hevosen kuollessa ilmoitus minulle, merkintä VRL:ään ja sivujen säilytys
  • Jos olet myymässä hevosta jostain syystä pois, tarjoa sitä ensimmäisenä minulle tai myy hevonen näillä samoilla ehdoilla ja ilmoita hevosen uudesta kodista minulle

Toiveet uuden kodin suhteen

  • Toivomme hevosen osallistuvan useisiin VRL:än alaisiin kilpailuihin ja/tai näytteyihin
  • Hevosen olisi hyvä jatkaa sukuaan
  • Haluaisin välillä kuulla kasvattini kuulumisia

Kasvattilista

Kilpailut ja tapahtumat

Järjestämme aktiivisesti niin villejä kuin VRL:län alaisiakin kilpailuja. Niistä ilmoitetaan erikseen hyvissä ajoin.

Laji Pvm Villit/VRL Kutsu Tulokset
este 4.6.-18 villit/VPA kutsu löytyy kutsusta
koulu 5.6.-18 VRL kutsu löytyy kutsusta
este 30.6.-18 VRL kutsu löytyy kutsusta
koulu 15.3.-19 VRL kutsu -
este 16.3.-19 VRL kutsu  

Yksityishevosten majoitus

Majoitamme Pihatien pienempään talliin kahdeksan yksityishevosta, toimintamalli on vielä raaka ja sitä kehitellään.

Tallissamme majoittuminen on monipuolista ja kannustavaa. Kannustamme ja avustamme kilpailuihin pääsyä, autamme arjen ongelmissa ja tarjoamme parhaan mahdollisen tuen hevosen ylläpitämiseen. 

Meillä hevosen karsinan kuukausihinta on 480v€ kuukaudessa, ja se kustannetaan puhtaalla aktiivisuudella. Kilpailemalla saa rahaa millä maksaa vuokraa, tarinoita kirjoittamalla, osallistumalla tapahtumiin ja osallistumalla muidenkin tallien tapahtumiin ja toimintoihin. Valmennamme mielellämme asukkaitamme ja kehitämme niiden koulutustasoa ja näemme niitä kilparadoilla. Meiltä saa kaiken tarvitun tuen.

480v€ sisältää hevosen täysihoidon, karsinapaikan, tarhapaikan, loimituksen tarvittaessa, heinäruokinnan 4(+3 pienempää annosta) kertaa päivässä, väkirehuruokinnan 2 kertaa päivässä, paikat satulahuoneessa, valmennukset puoleen hintaan sekä jatkuvan tuen ja avun hevosen kanssa.

Kysy karsinapaikkaa hevosellesi vieraskirjassa!

Valmennukset

Pidämme myöskin valmennuksia, aikanaan. Tätäkin vielä kehitellään ja toivottavasti pian pääsemme pitämään niitä! 

Valmennukset ovat usein ryhmätunteja, mutta myös yksityistunnit ovat mahdollisia. Pyrimme opettamaan laadukkaasti ja paneutumaan jokaiseen ratsukkoon yksilönä.

Ennen valmennusta jokainen ratsukko laittaa opettajalleen viestin tilanteesta, missä on itse istunnan ja muun kanssa, ja toiveista tunnin suhteen. Valmennuksiin voi osallistua omalla hevosella, mutta myös tallin hevosella on mahdollista osallistua, jos sopiva hevonen löytyy. 

Emme opeta alkeisratsastajia, mutta meille saa tulla valmennettavaksi heti kun hallitsee hevosen kuin hevosen kaikissa askellajeissa!

Kysy rohkeasti jos haluat valmennuksen, sellainen sinulle pidetään, vaikka tämä toimintamalli ei vielä kovin kehittynyt olekaan.

Lue valmennuksista lisää täältä.

Kurssit

Pidämme satunnaisesti 1-3 päivän mittaisia kursseja milloin mistäkin aiheesta. Kurssit ovat kuin leirejä, mutta niihin ei kuulu yöpyminen, ja ne ovat usein huomattavasti leirejä lyhyempiä. Kursseja löytyy moneen lähtöön, on istuntakurssia, estekurssia, maastokurssia, hoitoon ja maastakäsittelyyn painottavaa kurssia ja vaikka mitä. 

Kursseista löytyy enemmän täältä.


Kuva: AK, ransu.kuvat.fi

©2019 Pihatie - suntuubi.com