Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Opinnot

Henkilökunta | Kurssit | Opiskelu |Säännöt | Oppilaat| Aikataulut | Vapaa-ajan toiminta

Opiskelun idea on kerätä pisteitä ja siinä ohessa hieman rahaa. Pisteillä läpäisee kursseja ja pääsee seuraaville kursseille, rahalla taas voi esimerkiksi ostaa muutamia lisäpisteitä, tai esimerkiksi säästää ja lopuksi repäistä oikein kunnolla ja ostaa oma nimikkohevonen omaksi. Taivaskaan ei ole rajana näin meilläpäin!

Opinnot suoritetaan tarinoiden seassa tai erikseen, käytännön opintotyöt suoritetaan normaalissa "hoitotarinassa" mikä kertoo koko päivän kulusta. Teoriatehtävät taas tehtäväkirjaan, mikä on loppujen lopuksi kuitenkin aika vähällä käytöllä peruskurssin loputtua. Peruskurssin jälkeisten kurssien alettua suoritetaan ensin muutamia teoriatunteja ja tehdään läksyjä yms., mutta erikoistumiskursseilla kuitenkin tehdään todella paljon käytännön kokeiluja.

Kuten mainitsin, jokaisella opiskelijalla on oma nimikkohevonen. Sillä saa ratsastaa niin paljon kuin haluaa ja se on kuin oma. Saat tehdä sen kanssa mitä haluat(järjen varassa tietysti) ja hoitaa sitä ihan itse. Siinä ohessa tietysti saat liikuttaa myös muita hevosia, mutta pääosin sinä itse ratsastat omalla nimikkohevosellasi. Nimikkohevosta saa ja pitääkin toivoa, ja lähes aina opisto antaakin vapaana olevan toivotun hevosen sinulle nimikkohevoseksi. Tietysti pitää ajatella loogisesti, joten jos vaikkapa haluat opiskella ratsastuksenohjaajaksi et voi oikein saada nimikkohevoseksi sitä nopeinta ravihevosta. 

Tallivuorot suoritetaan joko yksin tai pareittain, riippuu tekeekö vuorot isossa tallissa vai toisessa pikkutallissa. Vuorot kuuluvat opiskeluihin, ja opiskelijoiden määrästä ja omasta opiskeluvauhdista riippuen teet vuoroja parista kerrasta kuukaudessa aina joka toiseen päivään viikossa. Jokaisesta tehdystä vuorosta saa pisteitä, joten mitä enemmän niitä tekee sitä nopeammin edistyy. Päivän aikana voi tehdä vain yhden vuoron ja viikossa vain viisi vuoroa. Vuoroista kirjoitetaan erillinen tarina jotta pisteet voidaan lunastaa. 

Kursseja on useita, ja vain yksi niistä on täysin pakollinen, muut ovat valinnanvaraisia. Suoritat vähintään kolme kurssia, ja tietyn ammattinimikkeen saamiseksi kaksi valinnanvaraista kurssia on suositeltavaa olla samaan erikoistumiseen suuntautuneita. Ensimmäinen(pakollinen) peruskurssi on yleiskurssi missä on paljon perusjuttuja ja sen aikana tutustutaan kaikkiin erikoistumisvaihtoehtoihin. Kursseja saa suorittaa rajattomasti, jotta kurssin pääsee läpi tarvitaan 150 pistettä, eli yhteensä kolmen kurssin aikana sinun tulee kerätä 450 pistettä. Erikoistumisvaihtoehdot ovat

  • kengitys
  • ratsastuksenohjaaja
  • hevoskasvattaja
  • hevostalousyrittäjä
  • perusratsutus
  • ravivalmentaja
  • hevosenhoitaja
  • eläinlääkäri(vaatii viisi kurssia)

Lue vapaavalintaisista kursseista lisää täältä.

Meillä koulutetaan myös eläinlääkäreitä, mikä on suhteellisen harvinaista. Eläinlääkäriksi haluavat joutuvat käymään viisi muuta kurssia(peruskurssi+neljä itse valittua) jotta tietotaso on riittävän laaja nimikkeen saamiseksi, eli kyseinen eläinlääkäri"kurssi" ei itsessään ole kurssi, vaan se on yksi mahdollinen ammattinimike viiden kurssin käynnin jälkeen. Suositeltavia kurssivalintoja on kengitys, hevoskasvattaja, perusratsutus ja hevosenhoitaja.

Kuinka meidän joukkoomme sitten pääsee? Sinun tulee täyttää alla oleva lomake huolellisesti ja odottaa että rehtori saa sen käsiteltyä. Jos et pidäkään opiskelusta, saat kesksyttää milloin haluat. Kysy vieraskirjassa jos jotain jäi epäselväksi!

Opiskelemaan 

©2018 Hevosopisto Pihatie - suntuubi.com