Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tilat

Pihatien omistuksessa on noin 40 hehtaaria maata, ja suurelle tontille on mahdutettu useampi tallirakennus, iso maneesi, kaksi kenttää, asuntolat, raviradan, opiskelutilat, toimisto, useampi kymmen tarhoja ja monta laidunta.

Yleisilme

Opiston pihaan saavuttaessa parkkipaikalta näkee vasemmalla toimiston ja asuntoloiden ovet ja kyltit mitkä ohjaavat tallipihalle. Oikealla näkyy muutama tarha ja molemmat kentät sekä niiden takana maneesi. Maneesin ja kenttien vieressä on lisää tarhoja ja kengittäjäopiskelijoiden käytännön opiskelupaikka. Keskellä pihaa näkyy kaksi rakennusta, harmahtava, suuri tallirakennus ja valkoinen kolmikerroksinen koulurakennus missä pidetään teoriatunnit. Toimiston ja asuntoloiden takana on molemmat pikkutallit ja lisää tarhoja. Aivan tontin takaosassa näkyy useita suuria laitumia sekä pieniä rakennuksia missä opiskelijat suorittavat kokeitaan. Lisäksi keskikokoinen ravirata löäytyy laidunten välistä. Tilat ovat viimeistä huutoa ja säännöllisesti tarkastetut. 

Tallit

Hevosia Pihatie kykenee majoittamaan kerralla noin 70, ja tallipaikat on jaettu kolmeen talliin; isoimmassa tallissa on paikat neljällekymmenelle hevoselle, ja pienemmät tallit majoittavat viisitoista kappaletta nelijalkaisia. Toki tontille kuuluu kymmenen hevosen pienehkö tallirakennus mutta se on raivattu kengittäjäksi opiskelevien omaksi opinahjoksi ja käytännön suoritusten suorituspaikaksi. Isoon talliin majoitetaan nämä ns. "perushevoset", pienempiin taas vaihtelevasti esimerkiksi nuoret ja vilkkaat tai ongelmalliset hevoset, niihin on helpompi panostaa yksilöllisesti pienemmissä tiloissa. Karsinat ovat lähes kaikki isojen hevosten karsinoiden kokoisia, poikkeuksena toisen pikkutallin muutamat karsinat ovat varsomiskarsinan kokoisia. Karsinoissa on isohkot juoma-automaatit, ruokakupit ja suolakiven pidikkeet.

 

Ratsastustilat

Kentät ovat kooltaan 40m x 60m ja maneesi 50m x 70 m. Maneesin katsomon alla on kattava ensiluokkainen estekalusto, kenttien välissä on pieni kasa puomeja ja tolppia sekä joitain erikoisesteiden osia. Maneesista  voi tarpeen tullen kantaa kentälle lisää esteitä. 

Tarhaus

Hevoset tarhataan 1-6 hevosen pienissä laumoissa riippuen hevosista ja tarhauksen tarpeesta. Kesäisin laidunkausilla hevoset laiduntavat yleensä 10-20 hevosen laumoissa omilla vuoroillaan, tarhoihin jää usein muutamia hevosia jotka eivät vihreää kestä tai ovat sairaslomilla. Tarhoja on yhteensä 45, ja niiden koko vaihtelee. Yksin ulkoilevat hevoset tarhaavat 15m x 20m kokoisessa tarhassa, pareittain tarhaavat taas 25m x 25m kokoisissa. 3-6 hevosen ryhmät tarhaavat suuremmissa tarhoissa(35m x 45 m). Tarhaukset hoidetaan portaittain, että jokainen hevonen saa tarhata vähintään 4 tuntia vuorokauden aikana. Jos tekee tiukkaa on joskus muutamia hevosia päästetty kentälle juoksemaan ja syömään sinne viedyt heinät. Portaittain suoritettavasta tarhausrutiinista ja muista ajoista ja perusjutuista voit lukea täältä. 

 

Majoitustilat

Opiskelijamme majoittuvat opiston asuntoloihin, ja asuminen on opiskelun ohella täysin ilmaista. Opiskelijat asuvat soluasunnoissa, ja asuntoloita on asuntolarakennuksen sisällä kolme. Jokaiseen asuntolaan mahtuu 10-30 opiskelijaa. Yhteisiin tiloihin kuuluu keittiö, olohuone ja kaksi kylpyhuonetta/per asuntola. Huoneita on asuntolaa kohden kymmenen, ja niihin majoittuu 1-3 henkilöä. Samaan huoneeseen majoitetaan vain saman sukupuolen edustajia.

Toimistosta saa apua ja tukea opiskelun ohelle. Lukujärjestykset ja niihin liittyvät ongelmat hoidetaan toimiston kautta, vararehtorin tai opinto-ohjaajan kautta. Rehtorin kanssa saa tulla vaihtamaan kuulumisia vaikka päivittäin hänen omaan huoneeseensa, ja hänelle tulee ilmoittaa heti ensimmäisenä jos opiston sisällä ilmenee kiusaamista tai ahdistusta. Rehtori on kiukkuinen ainoastaan jos hänellä on liikaa työtä samana päivänä, älä häiritse häntä silloin. Toimistosta löydät myös terveydenhoitajan ja kuraattorin, jotka ovat päivittäin paikalla kello 8.00-15.00(viikonloppuisin heillä on sijaiset). Henkilökunnasta lisää täällä.

Opiskelutilat

Opiskelut suoritetaan milloin missäkin, riippuen kurssin tyypistä ja mahdollisesta erikoistumisesta. Teoriaosuudet ja perusopinnot suoritetaan koulurakennuksesta, mistä löytyy myös ruokala. Ruokala tarjoaa opiskelijoille ruuat kolmesti päivässä(lounas, tuhti välipala ja päivällinen), muut ateriat on tehtävä itse solukeittiössä. 

Erikoistumisesta riippuen käytännön suoritukset ja käytännön kokeet suoritetaan pienissä rakennuksissa mitkä on räätälöity kyseisen erikoistumisen tarpeisiin sopivaksi. Esimerkiksi hevoskasvattajaksi erikoistuneet tutustuvat omissa rakennuksissaan opettajan johdolla hevosiin ja niiden piirteisiin mitkä vaikuttavat jalostuksen lopputulokseen. Kengittäjät taas opettelevat kengittämään ja ratsastuksenohjaajat opettelevat luomaan ja kehittämään tunteja ja opettamaan asioita omille tuleville oppilailleen. Lisää opiskelusta itsestään ja erikoistumismalleista täällä.


Ylimmät kuvat: lasikuu.net/vapaasti/

Alemmat kuvat: AK

©2018 Hevosopisto Pihatie - suntuubi.com