Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tilat

Pihatie tarjoaa mahdollisuuden harrastaa laadukkaasti, suhteellisen ensiluokkaisessa ympäristössä, laadukkailla hevosilla ja rennossa ilmapiirissä. Tarjoamme hevosia vauvasta vaariin, varmaankin useimmassa sateenkaarin värissäkin. Jokaiselle löytyy joku. 

Tilat ovat laadukkaat, eivät ehkä yllä GP tason ratsastajien treeniympäristöiksi mutta laadukkaat kuitenkin näin harrastelijoille(ihan kuin tämä enää harrastus olisi). Tarjoamme mahdollisuuden parhaansa antamiseen.

Yleisesti ottaen

Tilallemme saavutaan kuoppaista, vanhaa hiekkatietä pitkin, tietä riittää kymmenisen kilometriä suoraan maantieltä käännyttynä. Viimeiset naapuritontit loppuvat neljän kilometrin kohdalla, joten monia rajanaapureita ei Pihatiella ole, lähellä ainakaan. Tien viereiselle tasaiselle penkalle on tampattu hevosille oma ura minne pystyy maastolenkillä siirtymään jos auto tulee vastaan.

Parkkipaikka on asfaltoitu, tosin asfaltti on jo halkeillut mutta kuitenkin. Tilaa parkkipaikalla on noin kymmenelle autolle ja useammalle trailerille. Hevosautonkin luulisi jotenkin parkkipaikalle mahduttavan. Parkkipaikan kyljessä on isompi roskajärjestelmä, kierrätyksille ja muille vastaaville.

 

Isompi talli on jaettu kahteen "eri talliin", ja näiden "tallien" välissä on paksu seinä isoilla pariovilla, joista mahtuu hevosenkin taluttamaan läpi. Yhteensä nämä puolet majoittavat 46 hevosta, eli 23 molemmissa. Toisessa osassa majoitetaan tammat ja toisessa oriit. Tammojen puolelta löytyy pesupaikka sekä useampi kengityspiste. Oriiden puolelta löytyy harjauspiste solariumilla, sekä yksi kengityspiste. Tammojen puolelta löytyvät myös tallin sosiaalitilat ja vessa. Molemmlla puolilla on suuret satulahuoneet ja rehuhuoneet.

Pihan laidalta löytyy myös iso pihattorakennus, jonne esimerkiksi nuoret orivarsat laitetaan kasvamaan ikätovereidensa kanssa.

Pienempi talli on yksityisille hevosille, talliin mahtuu kahdeksan hevosta, se on varustettu melko ahtaalla rehuhuoneella, satulahuoneella sekä solariumpaikalla. Vessaan päästäkseen täytyy rämpiä isompaan talliin.

 

Tarhoja löytyy 40, jokaiselle hevoselle ei omaa löydy, mutta mahdollisuus on aidata noin viisi tarhaa lisää yksin tarhaaville hevosille. Suurin osa tarhoista on ympäri vuoden kuivapohjaisia ja kurattomia, muutamat keräävät keväisin ja syksyisin paksut mutakerrokset jos niitä ei kuorita riittävän usein lumesta ja moskasta.

Ratsastustilat

Kenttä on kooltaan 40m x 60m ja maneesi 50m x 70m. Maneesin katsomon alla on kattava ensiluokkainen estekalusto, kentän vieressä on pieni kasa puomeja ja tolppia sekä joitain erikoisesteiden osia. Maneesista  voi tarpeen tullen kantaa kentälle lisää esteitä. 

 

Sosiaalitilat

Toimisto on vain pienehkö huone, jossa on työpöytä jonka päällä on vanha ja hidas pöytäkone. Nariseva työtuoli ajaa vielä asiansa toimistossa työskennellessä. Seiniä myöten menee kaappeja, joista löytyy pieniä lokeroita vaatteiden säilytykseen, sekä huolella lukittu kaappi, mistä löytyy Pihatien omien hevosten passit ja paperit, kassakone sekä laskut. Pöydän ympärillä on tuoleja, ihan vain tilaa täyttämässä.

Kerhohuone on kodikkaampi ja avarampi. Sieltä löytyy pakastin ja jääkaappi, mikro, kuuden hengen ruokapöytä, sekä pieni olohuone. Olohuoneeseen kuuluu vanha mutta siisti kulmasohva, kaksi nojatuolia sekä vuosia vanha televisio. Myös kirjahylly löytyy.

Tarhaus

 Hevoset tarhataan yleensä pareittain tai kolmen hevosen ryhmissä, tietysti sukupuolen mukaan. Myös yksin tarhaaminen mahdollista. Varsalliset tammat tarhaavat usein vain valvotusti varsansa kanssa keskenään, tai toisen varsallisen tamman ja tämän varsan kanssa. Tarhausaika vaihtelee vuodenajan mukaan. Pimeämpinä aikoina(syys-huhtikuu) hevoset tarhaavat noin 6-10 tuntia, valoisampina(touko-elokuu) aikoina taas 12-24 tuntia riippuen onko laidunkausi vai ei. Hevoset laiduntavat vaihtelevasti noin 5-10 hevosen laumoissa, varsalliset tammat keskenään.

Päivän kulku

"Tallikausi"

 

Laidunkausi

6.45: Pienet sylilliset heinää, väkirehut perään

7.15: Hieman suuremmat aamuheinät, loimitukset. Tarhoihin heinien jako

8.00: Hevoset ulos, pihaton heinähäkin täyttö

8.45: Karsinoiden siivous

10.30: Hevosten juottoa, pihaton vesien tarkastukset

12.00: Heinät ulos

13.00-16.00: Hevosten liikutusta

16.15: Heinät sisälle valmiiksi

16.45: Ulkona olevat hevoset sisälle

17.30-20.00: Hevosten liikutusta

20.15: Pienehköt heinät

20.45: Väkirehut

21.15: Isot yöheinät, valot pois päältä

21.45: Ovet lukkoon

 

 

(7.00: Pienet heinät sisälle, väkirehut)

(7.45: Hevoset ulos)

8.30: Vesien tarkistus

9.00: Pihaton heinähäkin täyttö

14.00: Laidunten heinähäkkien täyttö

(20.00: Hevoset sisälle)

(20.45: Yöheinät, väkirehut)

(21.30: Valot kiinni, ovet lukkoon

Sivun kuvat: lasikuu.net/vapaasti/, AK ransu.kuvat.fi

©2018 Pihatie - suntuubi.com